Dragi sodelavci – prostovoljci, Dacia Podbrdo Trail Running festivala, spoštovani župani, predstavniki SV in Policije, člani odbora za gorske teke pri AZS, člani PGD Tolminske, Gorenjske, Radio amaterji iz 5 občin, člani GRS Slovenije, Avstrije in BIH, druga društva in družine, sponzorji in donatorji.
Počasi se zaključuje delo na terenu. Danes smo pospravili še zadnje stvari po vasi. V Podbrdu se razen po govorjenju in zadovoljstvu ljudi ne pozna več, da se je cel vikend dogajalo nekaj vrhunskega. Mislim, da nam bo ta prireditev, ki smo jo res izpeljali vrhunsko ostala v spominu še dolgo in dala moči, da jo peljemo naprej še veliko let. Ne bom se spuščal v podrobnosti, te bomo raje analizirali na sestankih in tam potegnili smernice za naprej. Vem samo eno, da kot direktor te veličastne prireditve lahko izrečem vsem vam eno VELIKO pohvalo in zahvalo za opravljeno delo. Delo, ki je bilo opravljeno je velikega pomena za zgornji del Baške Grape in občino Tolmin v celoti, kajti v projekt pritegniti 600 prostovoljcev daje vedeti, da nam ljudje zaupajo in da želijo z nami sodelovati še naprej,da želijo da prelepa Baška grapa ostane in obstane na zemljevidu gorsko tekaških festivalov na svetu.
Ne morem izliti na papir vseh svojih čustev in občutkov, ker sem še vedno prepoln občutkov in adrenalina, ki ga taka organizacija pusti v človeku po dogodku, kateremu si nekako botroval od vsega začetka in ga pripeljal dva krat s fantastično ekipo sodelavcev na najvišjo svetovno raven. Vem pa samo eno, da je Dacia Podbrdo Trail Running festival, festival na najvišji svetovni ravni tako tekaški, kot tudi organizacijski in se lahko meri z vsemi velikimi teki v svetu. Na to in še bolj na našo ekipo bom ponosen do konca svojih dni, to mi lahko verjamete vsi.
Hvala vam za vložen trud in delo, hvala vam za vse, kar smo skupaj storili in hvala vam še enkrat, da me podpirate in delite dobre ideje na področju gorskega teka z mano že več kot 15 let. Kot so napisali tekači iz Amerike in drugih držav udeleženk SP je okolje fantastično in kot narejeno za gorski tek in tega se moramo zavedati tudi mi in širiti našo idejo tudi drugod po svetu. Od nas se učijo drugi in to nekaj velja.
Upam, da tako čutite tudi VI, spoštovane sodelavke in sodelavci velike družine Dacie Podbrdo Trail Ranning festivala in da se v letu 2017 zopet srečamo v Podbrdu in pripravimo nepozaben festival gorskega teka, druženja in zabave s prijatelji.
Najlepša hvala vsem. Jožko